Home » Blog

Kamperen in de Ardennen in een stacaravan

Aan de ene kant heb ik enige nostalgie aan onze kampeervakanties met het gezin in de jaren 80 en 90 in Frankrijk. Aan de andere kant heb ik ook een bloedhekel gekregen aan sommige van de beperkingen van kamperen in een tent, de nadelen, die dit met zich meebrengt. En ook geen zin om met een camper rond te rijden helemaal de grens over, dat zie ik gewoon niet meer zitten. Onze camper dient louter voor NL trips en excursies.

Enfin, we wilden weer eens naar de Ardennen. Maar dus niet meer meemaken de miserie van het slapen in een tentje. Anderzijds wilden we onze camper niet meenemen. Een goede compromis leek ons dus om te overnachten in een stacaravan van de camping. Dit deden we bij de campingardennen.nl, beter bekend als Outdoor camping Barvaux. Zit dus in Barvaux, is mijns inziens wel een van de fraaiste bestemmingen in België. Prachtige ongerepte natuur, mooie rivier de Ourthe ook leuk voor kanoveren. En vele wandelpaden waar men naar hartenlust kan… wandelen! Dat was ons plan dus ook vooropgesteld.

Enfin, specifiek hebben we dit geboekt. Het fijnste vinden wij all-in, dat alles al voor je geregeld is verder geen denkwerk. We vertrouwen de mensen van de camping dat zij met de beste wandel suggesties komen. Eten netjes klaargemaakt voor ons iedere ontbijt lunch en avondmaal. Je hoeft alleen maar op te dagen zogezegd. En overnacht dus in een stacaravan. Nou dat was lekker slapen zeggen na een dag vol met wandel activiteiten, wij sliepen als een roos. Maar pas na het gezellige kampvuur natuurlijk want dat wil je niet missen!

Enfin al met al een geslaagde vakantie en het smaakt zeker naar meer ik denk dat we dit vaker gaan doen wellicht volgend jaar opnieuw maar wat langer zelfs, twee weken.